Kennedy brug

Replies
3
Voices
2
Martin Leeuwis

Een belangrijk item in jullie betoog is sluiting van brug voor vrachtverkeer.
Waar staat dit in plannen?? Ik kan het niet vinden.

 • In de animatie wordt op enige moment gemeld dat de Kennedybrug wordt gesloten voor Vrachtverkeer, ik meen zo rond de 1.50min. Dit is op dit moment een concreet idee. Op deze url https://verkeersplanvlijmen.nl/we-worden-voor-de-gek-gehouden/ zie je een schermafdruk van het moment waarop dat wordt gemeld.

  Let op, er worden uiteraard op dit moment meerdere varianten uitgewerkt, niets is nog definitief. Maar daarom ook wel het moment om ook andere idee├źn en concepten in te brengen.

  Ook lijkt het erop dat GOL toch weer wordt vertraagd waardoor dit type plannen ook weer in een ander daglicht komen.

 • Martin Leeuwis

  Dan snap ik het. Allerlei plannen doorgeploegd en brug wordt nergens genoemd, althans het verbod op vrachtverkeer niet.
  Nu wordt de brug veel gebruikt door zwaar verkeer dat van afrit snelweg hierlangs naar industrieterrein of Helvoirt gaat. En omgekeerd.
  Dat verkeer gaat verdwijnen, nu alleen bevoorrading centrum, dus veel minder vrachtverkeer. Moet moeiteloos over brug kunnen en gedeelte van ongewenst verkeer Vlaemsche Hoeve verdwijnt....

 • Dat is slechts ten dele waar, want als gevolg van GOL, komt alle verkeer vanuit richting waalwijk op de rotonde bij de Kennedy Brug. Daar kun je in feite 3 kanten op. Uit cijfers van GOL zelf, basis jaar 2010 met index 2012, blijkt dat er zo'n 10.000 verkeersbewegingen op de kennedybrug zullen zijn. Een zeer groot gedeelte tenminste duizenden zullen via de Vleamsche hoeven moeten worden afgevloeid. Dus forse verkeerstoename. Mbt. bevoorradingcentrum, betekend dit dat idd veel van die vrachtauto's weer hun weg over de vlaemsche hoeve hun weg moeten vinden volgens de huidige animatie. Dit moet je niet onderschatten. Naast de kruidenierswaren zijn er ook zaken als melk, groeten, vlees, horeca etc. die als gevolg van 1 richting de akker uiteindelijk ook langs de Vlaemsche hoeve zullen rijden. We hebben het dan echt niet over een paar, dit zijn forse aantallen!!